Nieuwsbrief 37 | AWO-L

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 37 | Academische Werkplaats Ouderenzorg Limburg

  
 
 
 

Inhoud

  • Succesvolle oratie prof. Hilde Verbeek: Een huis, een thuis?
  • "Van mij werd nooit iets verwacht. Ik was een meisje he"
  • Vitamine G: kersverse prof. Hilde Verbeek sleept grote onderzoeksbeurs binnen
  • Een fijne zomer gewenst!

Succesvolle oratie prof. Hilde Verbeek: Een huis, een thuis?

Hilde Verbeek is 1 februari 2020 benoemd tot Hoogleraar Zorgomgeving voor Kwetsbare Ouderen aan Universiteit Maastricht. De bijzondere leerstoel is ingesteld door MeanderGroep Zuid-Limburg, een organisatie met circa 5.000 medewerkers die zorg- en dienstverlening biedt in het hele spectrum van de langdurige zorg. Op 9 juli 2021 sprak prof. dr.  Hilde Verbeek haar inaugurele rede (oratie) uit 'Een huis, een thuis? Hoe de zorgomgeving bijdraagt aan het dagelijks leven van kwetsbare ouderen'. Voorafgaand organiseerden MeanderGroep Zuid-Limburg en Universiteit Maastricht het symposium Wetenschap & Maatschappij: het living lab in de ouderenzorg. Beide kunt u hier terugkijken. 

Lees meer...

 

Zo moeilijk als ze fysieke obstakels ontwijkt, zo makkelijk neemt ze de academische horden.

Werd ze van huis uit gestimuleerd om zo hoog mogelijk te mikken? Niet bepaald, nee. Omgekeerd: werd haar veel in de weg gelegd? Ook niet. Hilde Verbeek (1983) ging gewoon haar gang, koos zelden voor de gemakkelijkste weg en als ze al eens op haar gezicht ging, was dat vooral letterlijk.

Lees hier het volledige interview...

Vitamine G: kersverse prof. Hilde Verbeek sleept grote onderzoeksbeurs binnen

Prof. dr. Hilde Verbeek ontving 13 juli de prestigieuze VIDI onderzoeksbeurs. Hilde zet de VIDI financiering in om onderzoek te doen naar 'Vitamine G'. Hoe groene zorgboerderijen als omgeving het welzijn van verpleeghuisbewoners kunnen verbeteren, staat als onderzoeksvraag centraal. De VIDI beurzen maken deel uit van het Talentprogramma van NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek). Ze stellen talentvolle onderzoekers in staat om gedurende 5 jaar te werken aan een eigen, vernieuwende onderzoekslijn.

Lees meer...

Een fijne zomer gewenst!

De Academische Werkplaats Ouderenzorg Limburg wenst u een fijne zomer!