Nieuwsbrief 22 | November 2018

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 22 | Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg | November 2018

  
 
 
 

Symposium 20 jaar AWO-ZL

Over minder dan drie weken is het zover: Het jubileumsymposium van de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg! We zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen om de vele deelnemers feestelijk te kunnen verwelkomen. Voor meer informatie over het symposium, zoals het programma, kijk op onze website. Tot 14 december!

Lees meer

Oratie prof. dr. Sandra Zwakhalen

Als mooi zichtbaar resultaat van 20 jaar Academische Werkplaats is de oratie van prof. dr. Sandra Zwakhalen samengevoegd met het symposium. Zij is benoemd als hoogleraar Verplegingswetenschap aan de Universiteit Maastricht. Op 14 december, na het symposium, vindt de oratie van Sandra plaats.

Lees meer

Naar een toekomstbestendige geriatrische revalidatiezorg

Afgelopen donderdag hebben meer dan 100 mensen het symposium 'Naar een toekomstbestendige geriatrische revalidatiezorg in Zuid-Limburg' bezocht in La Bonbonniere in Maastricht. Tijdens het symposium vertelden de sprekers over het gehele veld waarin de GRZ zich begeeft. 

Lees meer

De AWO-ZL in de media

Deze maand was er veel media aandacht voor de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg die dit jaar 20 jaar bestaat. Onder andere een artikel in het UMagazine, Gezond in Limburg en ook was de AWO-ZL te horen op de radio!

Lees meer

Op weg naar waardevolle verpleeghuiszorg

In oktober en november heeft de training 'Ruimte voor zorg' plaatsgevonden onder medewerkers van zes van onze zorgpartners. Elke zorginstelling was vertegenwoordigd door twee of drie medewerkers. En met trots hebben we hen 8 november de welverdiende certificaten uitgereikt.

De training 'Ruimte voor zorg' staat in het teken van het leren voeren van zogenoemde 'driehoeksgesprekken'. Deze gesprekken vinden individueel plaats met bewoner, naaste en zorgverlener, samen de driehoek vormend. Door deze methode toe te passen wordt er een dialoog gecreeerd om de kwaliteit van zorg te meten.

Lees meer

Dagelijkse activiteiten van verpleeghuisbewoners en de rol van verpleegkundigen en verzorgenden

Afgelopen 4 oktober is onderzoeker Mirre den Ouden gepromoveerd op haar proefschrift 'Every step counts. Daily activities of nursing home residents and the role of nursing staff.' Dit onderzoek was gericht op het verkrijgen van inzicht in de dagelijkse activiteiten van verpleeghuisbewoners en de rol van verpleegkundigen en verzorgenden bij deze activiteiten. Van dit onderzoek is ook een factsheet gemaakt.

Lees meer

 

Een maand voor Mirre`s promotie, besteedde MeanderGroep al aandacht aan het DAIly NURSE project met een artikel in Meander's. MeanderGroep was een van de organisaties die deelnamen aan dit project.

Lees meer

Volg ons via Twitter, Facebook en LinkedIn

De Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg is te vinden op TwitterFacebook en LinkedIn