Nieuwsbrief 19 | maart 2018

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 19 Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg - Maart 2018

  
 
 
 

Sandra Zwakhalen benoemd tot hoogleraar Verplegingswetenschap

Sandra Zwakhalen, werkzaam bij de vakgroep Health Services Research, is benoemd als hoogleraar Verplegingswetenschap in de Faculty of Health Medicine and Life Sciences aan de Universiteit Maastricht. De leerstoel die zich in het bijzonder richt op de geriatrische zorg thuis wordt deels gefinancierd door Zuyd Hogeschool.

Als hoogleraar gaat Sandra Zwakhalen onderzoek opzetten in de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg dat zich richt op het zo lang mogelijk thuis wonen van kwetsbare ouderen. 

Lees meer

MBO Gilde Zorgcollege sluit aan bij Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg

Het Gilde Zorgcollege maakt vanaf maart 2018 officieel deel uit van de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg (AWO-ZL). De voorzitter van de AWO-ZL, Prof. dr. Jan Hamers, is daar erg blij mee. "Nu maakt ook het MBO deel uit van de AWO-ZL en daarmee het hele onderwijspalet van MBO-HBO-WO." 

Lees meer

20 jaar Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg!

Dit jaar bestaat de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg 20 jaar. De werkplaats heeft zijn oorsprong in 1998 toen de samenwerking is gestart tussen een zorginstelling en de Universiteit Maastricht. De AWO is daarna uitgegroeid tot een structureel samenwerkingsverband tussen zeven zorgorganisaties (Meandergroep Zuid-Limburg, Sevagram, Envida, Cicero Zorggroep, Zuyderland, Vivantes, MosaeGroep) en twee kennisinstellingen, Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht. En nu ook het MBO, zie bovenstaand bericht.

 

 

De datum voor het jaarlijks symposium is ook al bekend, namelijk vrijdag 2 november. Vanwege het jubileumjaar van de Academische Werkplaats Ouderenzorg, zal er dit jaar een speciale editie van het symposium zijn. Daarnaast zal de organisatie door de Universiteit Maastricht worden gedaan terwijl normaal gesproken elk jaar een van de partners aan de beurt is om het symposium te organiseren. Het thema van het symposium zal later bekend worden gemaakt. 

 

Aan het woord: Wijkverpleegkundige Laura Verbeek over kwaliteit van zorg en het DEDICATED project

In september 2017 is het project DEDICATED (Desired dementia care towards end of life) van start gegaan. Dit project richt zich op kwaliteitsverbetering van palliatieve zorg voor mensen met dementie en hun naasten. Laura Verbeek is werkzaam als wijkverpleegkundige bij Zuyderland extramurale zorg en betrokken als projectpartner. Ze vertelt ons over haar loopbaan, beroepskeuze en haar ervaringen met en verwachtingen van dit project. 

Lees meer

Judith Meijers ontvangt Leadership Mentoring in Nursing Research diploma

Judith Meijers, universitair docent en projectleider, heeft in januari, samen met elf andere deelnemers, haar diploma ontvangen voor het Leadership Mentoring in Nursing Research programma onderdeel van het ZonMw programma Tussen Weten en Doen (TWD).

Dit leiderschapsprogramma ondersteunt gepromoveerde verpleegkundig onderzoekers in de verdere ontwikkeling van hun leiderschaps- en onderzoekscompetenties.

Lees meer