Nieuwsbrief 16 - Juli 2017

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 16 Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg - Juli 2017

  
 
 
 

Zorgboerderijen als innovatieve zorgomgeving voor mensen met dementie - Factsheet RIVM

Hoe kunnen andere zorginstellingen elementen van zorgboerderijen toepassen in hun eigen zorgomgeving? Hierover publiceerde het RIVM, in samenwerking met de Academische Werkplaats Ouderenzorg, een factsheet over zorgboerderijen. Aanleiding van deze factsheet is het onderzoek 'Wonen op een zorgboerderij' dat in de afgelopen jaren is uitgevoerd binnen de Academische Werkplaats Ouderenzorg.

Lees meer

Kwaliteit meten vanuit clientenperspectief

Binnen de langdurige zorg wordt er veel waarde gehecht aan het meten en verbeteren van de kwaliteit van de zorg en dienstverlening zoals deze wordt ervaren door de client. Huidige meetinstrumenten voldoen hier niet aan en daarom is binnen de Academische Werkplaats Ouderenzorg een onderzoek gestart. Hierin wordt gekeken op welke wijze de ervaren kwaliteit van langdurige zorg op een passende en laagdrempelige manier in kaart kan worden gebracht, vanuit het perspectief van de client. 

Lees meer

Verpleeg(t)huis onderzoek in Meander Magazine

Afgelopen maand stond er in Meander Magazine een artikel over het Verpleeg(t)huis onderzoek. Het artikel, over een bewoner en haar naaste die meedoen aan dit onderzoek, laat goed zien waar het Verpleeg(t)huis onderzoek over gaat.

Het Verpleeg(t)huis onderzoek wordt onder andere binnen de MeanderGroep uitgevoerd in samenwerking met de Academische Werkplaats Ouderenzorg.

Lees meer

Noteer alvast! Jaarlijks symposium Academische Werkplaats Ouderenzorg 16 november 2017

Het jaarlijks symposium van de Academische Werkplaats is dit jaar op donderdag 16 november 2017. Het is voor de zevende keer dat het jaarlijkse symposium van de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg plaatsvindt. Elk jaar is een andere partner aan de beurt om het symposium te organiseren. Deze keer neemt Sevagram het voortouw en daarom zal het symposium plaatsvinden in het Theater Sevagram. Noteer 16 november alvast in je agenda. Programma en nadere informatie volgen later.

 

Een fijne zomer gewenst!

De medewerkers en bestuurders van de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg wensen u een fijne zomer!