Nieuwsbrief 14 - december 2016

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 14 Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid Limburg - December 2016

  
 
 
 

Onderzoekers AWO winnen wetenschapsprijzen

Bram de Boer heeft met zijn poster tijdens de CAPHRI Research Day de CAPHRI Jury Poster Award en de CAPHRI Public Poster Award gewonnen. Zijn poster ging over zorgboerderijen die 24-uursverpleeghuiszorg bieden voor mensen met dementie.

Tijdens het 5e European Nursing Congress in Rotterdam heeft Irma Everink de 'Early Stage Researcher Award' gewonnen. Haar abstract werd gekozen door een internationale jury die haar abstract beoordeelden op kwaliteit van de gebruikte onderzoeksmethoden, het innovatieve karakter en betrokkenheid van de doelgroep. 

Lees meer

Aan het woord: Jolanda Boon als Ambassadeur voor de wijkverpleging

Jolanda Boon is wijkverpleegkundige en werkzaam als casemanager dementie bij 'Hulp bij Dementie Parkstad'. Ze is in Nederland de derde casemanager dementie die zich op het specialisme Dementie als ambassadeur voor de wijkverpleging inzet.

Samen met 14 wijkverpleegkundigen in Nederland is Jolanda Boon onlangs gestart met het leertraject 'Ambassadeurs wijkverpleegkundige'. Op 3 augustus j.l. kreeg Jolanda bericht dat ze geselecteerd was voor het ambassadeurstraject voor de wijkverpleegkundige 2016-2017. Op voordracht van Meandergroep Zuid-Limburg heeft ze gesolliciteerd bij V&VN Maatschappij en Gezondheid.

Lees meer

Verpleeg(t)huis van start in praktijk

In januari 2017 jaar gaat het project 'Verpleeg(t)huis' van start in de praktijk, te beginnen bij drie organisaties (Zuyderland, Vivantes en MeanderGroep). De doelstelling van het project is het dagelijks leven van bewoners in het verpleeghuis te verbeteren, waarbij de eigen regie van de bewoner met dementie centraal staat. Daarbij willen we op kleine schaal experimenteren met het veranderen van de organisatie van verpleeghuiszorg. Het streven is dat de bewoner en naaste(n) de eigen leefstijl zo veel mogelijk voort kunnen zetten binnen het verpleeghuis.
Lees meer

Schaamte of Trots? Werken in de ouderenzorg anno 2016, symposium AWO

 

Vrijdag 11 november vond het jaarlijkse symposium van de Academische Werkplaats Ouderenzorg (AWO) plaats. Het thema was dit jaar "Schaamte of trots? Werken in de ouderenzorg anno 2016". Centraal stond de invloed van de media op zorgmedewerkers. Schamen we ons soms om in de zorg te werken, of zijn we er juist trots op? Daarnaast werd uitgebreid ingegaan op diverse factoren die de kwaliteit van zorg kunnen beinvloeden.

Lees meer

Fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2017

De medewerkers van de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg wensen u fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2017.