Nieuwe gezichten

28 February 2021

De afgelopen maanden zijn verwelkomden we een paar nieuwe collega’s. Mara Brouwers, Monique van den Hoed en Katharina Rosteius. Ze stellen zich graag even voor

MARA: Mijn naam is Mara Brouwers en ik woon in Lottum, een klein dorpje in Limburg. Ik ben in Oktober gestart als PhD kandidaat bij de AWO-L. Mijn PhD project richt zich op verhuizingen naar innovatieve woonzorgconcepten voor ouderen. Hierbij gaan we onderzoeken hoe zo’n verhuizing wordt ervaren, hoe de procedures rondom de verhuizing eruitzien en wat voor impact de verhuizing heeft op bewoners en hun naasten.

Ik heb aan de Radboud Universiteit in Nijmegen gestudeerd, waar ik mijn bachelor in psychologie heb behaald. Gedurende mijn bachelor werd al snel duidelijk dat onderzoek echt bij mij past. Dit leidde tot de keuze de onderzoeksmaster ‘Behavioural Science’ te volgen en mijn masterdiploma heb ik afgelopen zomer dan ook behaald. Ik heb een sterke affiniteit met de ouderenzorg, en in het bijzonder met innovatieve woonzorgconcepten. Daarom ben ik met dit project en in Maastricht helemaal op mijn plek. heeft op bewoners en hun naasten.

In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn paard, speel ik trompet, lees ik, bak ik, teken ik en breng ik graag veel tijd door met mijn vriend, familie en vrienden.  

 

MONIQUE: Mijn naam is Monique van den Hoed, ik ben begin februari gestart als promovendus Innovation Readiness. Ik woon nu nog in Breda en verhuis per 1 april naar Maastricht. Ik ben 54 jaar en getrouwd met Wilbert en samen hebben wij 2 dochters die in Rotterdam en Leiden studeren. Ik hou van eten, lezen, buiten zijn en fotografie.

De combinatie van mensen, feiten/cijfers en vaart/vernieuwing is wat mij interesseert. Ooit ben ik opgeleid als econoom en ik heb daarna in allerlei soorten functies en organisaties gewerkt: oa luiers verkocht, een postkantoor formule ontwikkeld, een kliniek voor een ziekenhuis opgericht. Mijn laatste baan was bij Surplus (www.surplus.nl), een organisatie actief in ouderenzorg, thuiszorg en welzijn. Daar was ik verantwoordelijk voor marketing, communicatie en klantenservice. Bij LOC waardevolle zorg (www.loc.nl) vervul ik een rol in de raad van toezicht en mag ik van dicht bij meemaken wat oa Radicale Vernieuwing in de Verpleeghuiszorg teweeg brengt in de branche en ook in het onderwijs.

Een paar jaar geleden heb ik een master Imagineering (sociale innovatie) gedaan. Toen kwam ik er achter hoe leuk ik het vond om onderzoek te doen en toen begon het te kriebelen. In augustus zag ik de vacature voor Innovation Readiness bij UM AWO-L voorbij komen. Dat gaf mij het gevoel: hier staat mijn naam op! Hierin komt voor mij alles samen. Wat ga ik onderzoeken? Innovation Readiness betreft de capaciteit van een organisatie om te innoveren. Ouderenzorgorganisaties investeren om beter te worden in innoveren. Er is echter weinig bekend over hoe zij dat precies doen en wat hen daarbij kan ondersteunen. Daar gaan wij met dit project beter zicht op krijgen.

Ik heb er veel zin in en hoop ook vanuit mijn werkervaring een bijdrage te kunnen leveren. 

 

KATHARINA: Sinds januari ben ik, Katharina Rosteius, gestart bij de AWO-L rondom het onderwerp zorgboerderijen. Ik studeerde gezondheidseconomie aan de University of Cologne en volgde de master Healthcare Policy, Innovation and Management aan de Maastricht University. Tijdens mijn studie werkte ik als barvrouw in een cocktailbar, dat bevalt zo goed, dat ik dat nog steeds doe.

Op dit moment woon ik met mijn vriend in Keulen en probeer ik snel Nederlands te leren. Ik ben absoluut een natuurmens, ik rijd en wandel graag. Na mijn studie heb ik een jaar in Ecuador gewoond en rijtherapie gegeven aan kinderen met een handicap.

Het onderwerp zorgboerderijen houdt mij al geruime tijd bezig. Het onderzoek zal zich nu specifiek richten op de werkingsmechanismen en effecten van zorgboerderijen om de zorg voor mensen met dementie te verbeteren. Ik ben erg enthousiast en heb helaas nog niet de kans gehad om mijn collega’s fysiek te ontmoeten door de coronamaatregelen. Hopelijk komt daar snel verandering in, maar desalniettemin kijk ik uit naar mijn tijd bij de AWO-L!