17 July

"Een wetenschapper?

26 June
2019

De Academische Werkplaats Ouderen Zuid-Limburg is een duurzaam samenwerkingsverband tussen zeven grote zorgorganisaties, Gilde Zorgcollege, VISTA College, Zuyd Hogeschool en de Universiteit Maastri

2019

In het kader van de structurele financiering vanuit VWS hebben ZonMw en VWS aan alle 6 academische netwerken ouderenzorg een werkbezoek gebracht.

De visit vond plaats bij MeanderGroep, locatie Luckerheide waar ze een rondleiding kregen door Leo Meijer en collega’s van Meander en vanuit verschillende perspectieven meegenomen zijn in de AWO-ZL

2019

Wij zijn er al op ingesteld in ons kikkerlandje dat het aantal ouderen in onze samenleving de komende jaren toeneemt.

Van 29 april tot 1 mei vond de LOTUS workshop (Improving care in Long-Term Care Institutions in Brazil and Europe through Collaboration and Research) plaats in Botucatu, Brazilië.

2019

Kwaliteitsmetingen, je kent het misschien wel. De lange vragenlijsten die je moet invullen met cijfers van 0-10 of de vraag ‘hoe groot is de kans dat u ons aanbeveelt bij…?’.

Narratief meten sluit aan bij relatiegerichte zorg omdat je op zoek gaat naar de diepere laag in hoe de zorg wordt ervaren en daardoor verbeterpunten inzichtelijk krijgt die met een vragenlijst wel

2019

Onderwijs en praktijk nog beter op elkaar aan te laten sluiten. Dat is het doel van het hybride leertraject dat het Gilde Zorgcollege en Proteion woensdag 24 april samen zijn gestart.

Michael Maissan, seniorinstructeur bij het Gilde Zorgcollege, ontwikkelde deze vorm van vernieuwend onderwijs samen met zijn collega Chantal Kleijsen omdat zij willen onderzoeken of deze manier van

29 May
2019

Wijkverpleegkundigen stellen indicaties voor zorg en sturen een team aan. Dat vereist leiderschap. Nurses in the Lead helpt hen de leiding te nemen, ook bij vernieuwingen.

26 April
2019

We zijn zeer verheugd dat VISTA College (ROC Leeuwenborgh + Arcus College) als 2e MBO naast Gilde Opleidingen tot de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg is toegetreden.